The Space* Studio: Workplace Projects

Workplace Projects

#731 Joseph Priestly Building

Relocation of University's Professional Services Departments

BCU took on the lease of a 56,000 sq. ft shell and core building and our brief was to relocate over 500 of the University’s Professional Services staff to Birmingham city centre into the four storey (plus basement) building. The departments included Estates, Campus Management Services, HR, Finance, IT, Learning and Library Resources, and Academic Services.

#615 University House

Relocation of University's Professional Services Departments

This brief  for Birmingham City University was to relocate circa 200 of the University’s Professional Services departments into the city centre, including Marketing department, the International Office, and the Centre for the Enhancement of Learning and Teaching, as well as a floor for the Vice Chancellor’s offices (VCO). The design embraces new ways of working, moving staff from traditional cellular office spaces to an open plan environment with the emphasis on the use of breakout spaces.

#406 Becta Offices

Office Building Interior

Our client was a Government Agency that leads the national drive to inspire and lead the effective and innovative use of technology throughout learning. We were commissioned for the interior design work of this 24,000 sq ft 2 storey office building following a competitive interview.

#426 ISG Offices

Open Plan Offices

This scheme was the third national office for the ISG Group of companies. The brief was to create an open plan arrangement for 39 staff with several meeting rooms and break out spaces in 3000 sq ft in the Jewellery Quarter in Birmingham.

#415 Thornton Tomasetti Offices

New Office Design

The Space Studio were appointed to design the premises of the new Property Loss department, for Thornton Tomasetti, following two successfully completed previous projects for them.

#446 The Cube Marketing Suite

Design and Build Refubishment

The Space Studio were appointed as design consultants for JDI on this Design and Build refurbishment project for the management suite of the prestigious Cube development.

#284 VIVID

Barn conversion to office space

This speculative project investigated the conversion of an existing industrial urban barn into commercial office space. The proposal raised the roof to create space for an additional mezzanine floor and to get additional daylight into the building.

© 2019 the space* studio (*architecture & interior design) limited. first floor, the lambourne, 174 great hampton row, birmingham , B19 3JP

 

t: 0121 212 9615. e: design@thespacestudio.com

Registered in England & Wales Company No.: 4530150, VAT Registration No.: 777238294

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter Round
  • Instagram - Black Circle