The Space* Studio: Work in Progress

Work in Progress

House Extension, Nottingham

We recently worked on the design, building regulations package, and interior finishes for a single story extension to an existing family home in Nottingham.

 

The idea is to modernise the current home, by creating an extension which will contain a new kitchen and dining area, with modern features and finishes. 

Office Building Refurbishment, Nottingham

Planning permission has recently been approved for the refurbishment of a large, five-storey (including basement) office building in central Nottingham. The aim is to remodel the complete interior and upgrade the building envelope, to transform the building into a contemporary office space.

 

The design intends to improve the current space by opening up the reception area and creating larger and more open office suits, with new windows and skylights to bring more natural light into these areas. Cycling facilities will be added to the basement, and the general working environment will be improved, as well as the appearance of the building.

Contemporary Extension, Edgbaston

We have recently received planning approval for a modern first-floor extension on this previously converted Grade II listed building to provide further living space.

 

The building has already been converted into 9 apartments and the extension, which sits above a current flat roof, will mirror the existing building form and will use standing seam cladding to create a contemporary feel and slimline roof lights to allow natural light to flow into the space.

Extension and Renovation, Jewellery Quarter

This domestic project is a bespoke extension and renovation of a Grade II listed live/work property. We have kept the original ratio of a 50/50 mix between live and work space, designed in a way to best utilise the space available.

 

Nooks within the apartment will create sheltered, more private spaces such as bathrooms and study area, and the ‘jewel’ like Corten extension will provide further work space to the ground floor. The design of the extension reflects the property's history of metal working, in particular metal sculptors.

Contemporary House Re-design, Edgbaston

We are currently working on the contemporary re-design of a domestic house in Edgbaston, Birmingham, transforming an original 1970s style house into a modern family home.

More space will be generated within the property, and improve the living areas. Large windows, particularly at the back, will make the most of the garden area, and natural daylight coming through the house.

Flexible Pod System

Designed for Birmingham City University’s School of Art building, the pods are essentially large pieces of furniture which facilitate the flexible use of studio spaces.

 

The pods are designed to accommodate small tutorial sessions and discussion groups, provide storage wherever possible (such as in a caravan or boat), and easily unfold to define various teaching spaces around the pod.

 

The spaces created by the folded out panels can be used for lectures, seminars, pin up reviews, and more formal art exhibitions. Conversely they can be folded up and wheeled away to make the room as open as possible for maximum flexibility.

© 2019 the space* studio (*architecture & interior design) limited. first floor, the lambourne, 174 great hampton row, birmingham , B19 3JP

 

t: 0121 212 9615. e: design@thespacestudio.com

Registered in England & Wales Company No.: 4530150, VAT Registration No.: 777238294

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter Round
  • Instagram - Black Circle