The Space* Studio: Curzon Library

#764 Curzon Library

University Library Re-Design

Following the completion of this project by another architect a year before we were commissioned to undertake a full FF&E review and re-design of BCU's Curzon Library to optimise its use. We worked closely with the Student Union and Library staff to understand the issues and develop solutions.

The design proposals generated an additional 107 seats, creating new, more efficient working areas, and more appropriate breakout spaces. Some of the original furniture was re-upholstered and re-deployed into other University buildings.

The feedback from students in the National Student Satisfaction survey has been very positive and library use has dramatically increased.

© 2019 the space* studio (*architecture & interior design) limited. first floor, the lambourne, 174 great hampton row, birmingham , B19 3JP

 

t: 0121 212 9615. e: design@thespacestudio.com

Registered in England & Wales Company No.: 4530150, VAT Registration No.: 777238294

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter Round
  • Instagram - Black Circle