The Space* Studio: Domestic Project

#278 Wentworth Road

Open plan kitchen / living / play space

This extension on Wentworth Road, Harborne provides a family space with strong links to the rear garden whilst juxtaposing the Victorian architecture of the house.

The contemporary extension replaced an uninspiring 1960s brick extension which the clients referred to as "a crime scene"! It is designed to blur the boundaries between the interior spaces of the house and itself, and between the inside and the outside. Folding/sliding doors open up to connect to the external space which is defined by an angled perimeter wall. Timber glulam frames form the principal structure providing a contemporary aesthetic with some resonance to the existing building.

© 2019 the space* studio (*architecture & interior design) limited. first floor, the lambourne, 174 great hampton row, birmingham , B19 3JP

 

t: 0121 212 9615. e: design@thespacestudio.com

Registered in England & Wales Company No.: 4530150, VAT Registration No.: 777238294

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter Round
  • Instagram - Black Circle