The Den Student Centre, Birmingham City University

#664 The Den Student Centre

Refurbishment of Former Office Block into Student Centre

This brief for Birmingham City University required the conversion of and both the interior and exterior refurbishment of a former office block into a student hub with social, study and hybrid spaces following consultation with student representative groups.

 

Study spaces include meeting rooms, a quiet room, individual pods and group work pods.

 

Social spaces include a room with mood colour changing lighting, a chill out beanbag room, a TV room, pool room, music room, games room and a social hub café space.

 

The result is a dramatic transformation of the dreary office space into a vibrant, energetic and colourful series of spaces which encourage students to take both relaxation and study seriously.