The Space* Studio: Miscellaneous Project

#401 Urban Splash, Manchester

Footbridge Design Competition 

The competition brief was for a footbridge for a new canal junction in the regeneration area of New Islington in Manchester near to the Sport City complex. The bridge needed to span 2 aspects of the canal and thus land in three different places.

Our proposal was for a sickle shaped dish which appears to cut a new mouth into the canal junction, recalling the historical cutting of the canal network. This circular element has a profiled section to negotiate the various site levels and is suspended from a huge corten steel arm, thus allowing unrestricted access beneath for boats.

© 2019 the space* studio (*architecture & interior design) limited. first floor, the lambourne, 174 great hampton row, birmingham , B19 3JP

 

t: 0121 212 9615. e: design@thespacestudio.com

Registered in England & Wales Company No.: 4530150, VAT Registration No.: 777238294

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter Round
  • Instagram - Black Circle