The Space* Studio: Retail Project

#247 Cawthorne and Wright

Hair Salon Refurbishment

Two former garage workshops were knocked through into one leaving a design challenge to make the new space feel like one, for Cawthorne & Wright hair salon in Oakham, Leicestershire.

 

The newly created space was landlocked on 3 sides, thus seriously restricting the amount of daylight coming into the salon. A cleverly designed lighting scheme and the use of roof lanterns was needed to alleviate this problem.

 

The salon has a reception, waiting and retail area, 13 cutting stations, and 6 backwash basins. A new shopfront was created, and use of vibrant colours to contrast with the architectural minimalism.

© 2019 the space* studio (*architecture & interior design) limited. first floor, the lambourne, 174 great hampton row, birmingham , B19 3JP

 

t: 0121 212 9615. e: design@thespacestudio.com

Registered in England & Wales Company No.: 4530150, VAT Registration No.: 777238294

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter Round
  • Instagram - Black Circle