The Space* Studio: Domestic Project

#760 Carpenter Road, Edgbaston

Contemporary Extension and New Basement

This award winning project involved the formation of a large contemporary extension at the rear of an 8 bedroom  Victorian Grade II listed building, as well as the construction of a new basement which is linked to the main house via the extension. The vision was to create a contemporary space which contrasts the existing architecture of the house.
 
Natural light floods the space and a glass walkway links the main house and the extension, where a Japanese zen garden can be seen. Views of the garden also surround the extension, bringing the outdoor elements inside.

 

The new basement consists of further living accommodation, a cinema room, sauna and gym area, and large laundry room. Roof lights provide natural light into the basement.

© 2019 the space* studio (*architecture & interior design) limited. first floor, the lambourne, 174 great hampton row, birmingham , B19 3JP

 

t: 0121 212 9615. e: design@thespacestudio.com

Registered in England & Wales Company No.: 4530150, VAT Registration No.: 777238294

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter Round
  • Instagram - Black Circle