The Space* Studio: Healthcare Project

#360 The Beacon Centre

New Build Bespoke Development

The Beacon Centre is a new-build, bespoke development for residents over 55 with visual impairments. We were commissioned at an early stage to develop the critical interior design of the centre to ensure that the users could use the centre to its full potential. The commission was won at a competitive interview over two other practices.

The scheme consists of 71 apartments, bar, restaurant, communal lounges, guest rooms, assisted bathrooms, and a village street with a triple height atrium. The spaces have a luxury hotel feel to them whilst subtly incorporating the necessary care aspects. The design process included extensive resident liaison workshops and textured art workshops to encourage the residents to take ownership of the proposals.

© 2019 the space* studio (*architecture & interior design) limited. first floor, the lambourne, 174 great hampton row, birmingham , B19 3JP

 

t: 0121 212 9615. e: design@thespacestudio.com

Registered in England & Wales Company No.: 4530150, VAT Registration No.: 777238294

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter Round
  • Instagram - Black Circle