The Space* Studio: Education Project

#770 BCU School of Jewellery 

Technology Hub

The brief called for the relocation of the Jewellery Industry Innovation Centre (JIIC) from an adjacent building into the former canteen and kitchen spaces in main School of Jewellery on Vittoria Street.

 

For environmental control purposes as well as security, the space had to be enclosed by infilling the existing arches with glazing, a proposal which required Listed Building Consent. The former kitchen area houses the majority of the technical equipment and views are provided into this space whilst the main space houses a computer training suite, 3D scanning area, and private discussion areas for local jewellers to discuss their works and projects.

© 2019 the space* studio (*architecture & interior design) limited. first floor, the lambourne, 174 great hampton row, birmingham , B19 3JP

 

t: 0121 212 9615. e: design@thespacestudio.com

Registered in England & Wales Company No.: 4530150, VAT Registration No.: 777238294

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter Round
  • Instagram - Black Circle